Chakra a treia, Nabhi 


Calitățile : satisfacție,  generozitate, evoluție,  pace interioara 

Este situată la nivelul ombilicului si corespunde plexului solar. Ea controlează principiile echilibrului și evoluției.

Stabilizarea acestui centru ne permite să creștem pe plan spiritual în mod echilibrat și armonios, instaurând în noi pacea și calmul. 

Acest centru reglează întreaga hrană materială și spirituală și ne permite să creștem urmând calea corectă și dreaptă,  numită Dharma în limba sanskrita. 

Ce este Dharma? 

Este codul de conduită morală care susține societatea.La nivel social, Dharma apare asociata anumitor legi: să nu ucizi,  să nu furi etc.Cele 10 porunci sunt parte din aceste legi de conduită virtuoasă. 

Chakra Nabhi controlează stomacul,  o parte din intestine ( funcția digestivă) splina şi pancreasul. 

Aspectul stâng: dezvoltă în noi satisfacția și pacea interioară. Aceste calități ne conferă echilibrul și stabilitatea necesară pentru a începe să ne îndreptăm atenția către Spirit. 

Aspectul drept :dezvoltă calități precum demnitatea, onestitatea și respectul față de noi înşine și față de alții. Nabhi drept corespunde părții superioare a ficatului. Este sediul atenției noastre. O bună atenție este necesară pentru o bună meditație.Cand Nabhi drept este în bună stare,  el ne permite să ne focalizam atenția fără dificultate. 

Aspectul central: odată ce nevoile noastre materiale sunt satisfăcute,  atenția se poate îndrepta către spiritualitate. Acest aspect susține dorința noastră de a evolua. 

Atitudini are împiedică exprimarea calităților chakrei Nabhi 

Nabhi drept: ficatul elimină toxinele din sânge. El transformă,  în principal,  energia din alimente în energie pentru funcționarea creierului. Când activitatea mentală nu este echilibrată,  ficatul trebuie să muncească mult mai intens, ceea ce îl epuizează. 

Pentru a îmbunătăți starea ficatului,  este înțelept să evitați stimulente precum cofeina, alcoolul, țigările, carnea roșie, și excesul de grăsime. 

Lipsa poftei de mâncare sau lipsa de energie,  senzația de greață dimineața, oboseala cronica sau unele migrene pot fi cauzate de un dezechilibru la Nabhi drept. 

Nabhi stâng :

Splina reglează ritmul nostru biologic intern precum și satisfacția interioară. Pentru a-i îmbunătăți starea, este important să rămânem calmi și liniștiți,  sa evităm stresul și să nu alergăm în același timp în mai multe direcții. 

Este bine sa mâncăm mai multe proteine, sa evităm dulciurile și să consumăm mai puțin amidon și cereale. 

Problemele excesului ponderal sunt adesea cauzate de un dezechilibru la nivelul Nabhi stâng. 

Simboluri 

Element: apă 

Culoare: verde 

Piatră: smarald 

Planeta: Jupiter 

Ziua: joi

Petale: 10

Reprezentare spirituală: Shri Vishnu, Shri Lakshmi 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s