Chakra a patra, Anahat


Calități: iubire, încredere, siguranță, compasiune, bunăvoinţă 

Cea de-a patra chakră principală este situată la nivelul plexului cardiac, în spatele osului stern , acolo unde sunt formați anticorpii meniți a ne proteja împotriva bolilor.

La nivel fizic, chakra inimiii controlează organul inimii, plămanii, respirația si circulaţia sanguină.

Spiritul rezidă în Anahat stâng. El este sursa de iubire , bucurie, si pace pe care Divinul a pus-o în fiecare fiinţa umană.

Aspectul stâng:

Reprezintă aspectul mamei.Este sediul iubirii și compasiunii. Sinele Superior este particula eterna care rezidă in noi sub forma Spiritului. Este manifestarea Divinului în fiecare fiinţa umană.

Aspectul drept:

Anahat drept ne dă sentimentul de resposabilitate față de ceilalți și simțul comportamentului corect față de cei din jurul nostru.

Inima dreaptă reprezintă aspectul tatălui. Ea ghidează tatăl spre îndeplinirea în mod corespunzator a îndatoririlor sale față de familie și societate. O calitate a inimii drepte este aceea de a exprima iubirea potrivit fiecarei persoane sau situații.

Aspectul central:

Exprima sentimentele de siguranță și încredere. Toate îndoielile, temerile, si incertitudinile noastre sunt înlăturate atunci când această chakra este trezita de energia Kundalini.Numai atunci noi suntem fericiți de bucuria Spiritului.

 

Atitudini care împiedica exprimarea calităților chakrei Anahat

Iubirea pe care am primit-o in timpul copilăriei determină stabilizarea corespunzatoare a acestui centru.Prea multă teamă și insecuritate în copilărie afectează conştiinţa propriei valori a adultului. Mama joacă un rol important. Ea ajuta copilul să își dezvolte sentimentele de apreciere a propriei valori, de siguranță și de încredere in propriile forțe, precum și capacitatea de ai iubi pe alții.

Materialismul și lipsa de interes pentru spiritualitate slăbesc acest centru. In cazuri extreme, exista riscul unor afecțiuni cardiace.

Simboluri

Elementul: aer

Culoare: roșu grena

Piatra: rubinul

Planeta :Venus

Ziua: Vineri

Petale: 12

Reprezentare spirituală: Shri Shiva și Shri Parvati, Shri Durga, Shri Rama și Shri Sita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s