Biblia NU vorbeşte despre Dumnezeu

http://wp.me/p7ZaZL-7y

„Italianul Mauro Biligno este savant în istoria religiilor şi lingvist profesionist. În calitate de traducător de Ebraică veche, adică Ebraică masoretică, el a lucrat pentru Vatican la traducerea Bibliei Literale.

În timp ce lucra la traducerea Bibliei, a realizat că multe din povestirile spuse de această carte sunt traduse greşit, răstălmăcite, de cele mai multe ori intenţionat, pentru a introduce noţiunea unui Dumnezeu spiritual, atotputernic şi infailibil. Imaginea pe care ne-o dă el despre bestseller-ul tuturor timpurilor este surprinzător de diferită de cea care ne-a fost inoculată. De îndată ce a publicat “Cartea care ne va schimba ideile despre Biblie pentru totdeauna – Zeii veniţi din spaţiu” Vaticanul a suspendat orice publicaţie ulterioară a muncii lui Mauro Biligno (alte 2 cărţi finalizate deja) şi acesta a pierdut toate contractele cu Editura “Sao Paolo”.

Deoarece Biblia nu vorbeşte despre Dumnezeu, din fericire. În general Biblia nu vorbeşte despre lumi spirituale. Eu ofer o interpretare literală. Ştiu că există multe interpretări diferite. Să zicem că Biblia poate fi citită pe diferite nivele însă noi cunoaştem doar nivelele de suprafaţă şi uităm sau, mai rău, nu cunoaştem deloc nivelul cel mai de bază, adică ce este scris în realitate. Deci noi ştim ce vrea Biblia să spună dar nu ştim ce spune de fapt. Părerea mea este că este fundamental să ştim ce anume scrie, după care putem stabili dacă ce a vrut să spună este credibil, coerent, dacă ne place şi ne face să ne simţim bine… fiecare este liber să decidă pentru el. Însă pentru a ne putea face o părere proprie este important să avem toate elementele inclusiv să ştim exact ce scrie acolo.’

‘Am spus că Biblia nu vorbeşte despre Dumnezeu, iar explicaţia este foarte simplă: Biblia este scrisă într-o limbă care nu are cuvânt pentru “Dumnezeu”. Nu are!

Vechiul Testament NU este o CARTE SFÂNTĂ ci o cronică
‘De aici putem deduce că Vechiul Testament este de fapt o cronică, scrisă de observatori. Este o cronică a relaţiei dintre o familie, nici măcar o naţie, şi un “Dumnezeu”. Acesta nu s-a ocupat de toţi evreii, ci de un nepot al lui Abraham. Folosesc termenul “Dumnezeu” pentru că aşa suntem obişnuiţi. De fapt e vorba de Yahweh, care s-a ocupat doar de unul din nepoţii lui Abraham. Alţi nepoţi ai lui Abraham erau în ‘grija’ colegilor lui Yahweh, pe care Biblia îi şi numeşte: “Kamosh” şi “Milkom”. Deci familia lui Abraham era împărţită între, cel puţin, aceşti trei indivizi. Biblia povesteşte despre relaţia dintre acea familie pe care azi o cunoaştem ca “Izraeliţi” şi acest individ, Yahweh, care fără nici un dubiu, este primul şi cel mai mare anti-semit consemnat de istorie, deoarece a săvârşit şi a ordonat altora să săvârşească genocid, feminicid, infanticid, feminicid selectiv. Biblia nu este altceva decât documentarea continuă de genociduri săvârşite de semiţi împotriva semiţilor, la ordinele unui ne-semit. Asta este Biblia! Semiţii masacraţi erau veri primari ai masacratorilor. Veri, unchi şi nepoţi se omorau între ei în dispute teritoriale. Secole la rând ni s-a spus ce vrea Biblia să spună, dar Biblia spune asta cu siguranţă. Deci despre asta vorbeşte Biblia. Pe urmă, dacă Biblia vrea să spună altceva, e în regulă.’[1]

Efectul de domino
‘Ca şi consecinţa directă trebuie să ne punem nişte întrebări:
– Dacă Yahweh nu este Dumnezeu, şi trebuie să spun că din fericire nu e, al cui fiu era Iisus Christos? Biserica zice că el este fiul lui Dumnezeu Tatăl, dar vedem că acesta este de fapt Yahweh.
– Dacă Biblia nu vorbeşte despre păcatul Original, de ce a venit / a fost trimis Iisus? Să elibereze omul de un păcat inexistent? (n.tr. explicat în altă conferinţă)
…şi tot aşa putem continua cu un efect de domino…”

 

Sursa: http://wp.me/p7ZaZL-7y

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s